2015. április 12., vasárnap

Ismertető: Dragon Ball széria



A Dragon Ball mint anime, Toriyama Akira mangájából készült, melyet 1984-től 1995-ig a Weekly Shounen Jump magazinban jelenítettek meg.


Dragon Ball

A történet a Föld nevű bolygón egy kisfiúval kezdődik, aki egyedül él egy erdőben és éli a nem mindennapi életét óriás halak fogásával, a fák kézzel való aprításával, a nagyapja kristálygömbjével és egy varázs bottal, mely egy szóra megnő, ha azt kívánja. A kisfiút Son Goku-nak hívják és nagyon jól harcol, így tud megélni az erdőben egymaga, mikor is véletlenül belép az életébe egy lány, Bulma, aki a Gokuéhoz hasonló kristálygömböket keresi. Mint kiderül, hét ilyen kristálygömb van, amiket ha összegyűjtenek, megjelenik Shenron, hogy valóra váltsa az Őt megidéző halandó három kívánságát. Bulma felfedezi, hogy a kristálygömb, amit Goku örökölt a nagyapjától a négy csillagos kristálygömb. Mivel a fiú nem hajlandó neki adni a gömböt, Bulma magával viszi és így kezdődik el az érdekesebbnél érdekesebb kalandok sorozata. Az út során rengeteg új barátra és ellenségre tesznek szert, akik segítik vagy éppen akadályozzák őket.


Son Goku

Bulma

Krillin

ChiChi

Oolong
Yamcha

Zseniális Teknős




Dragon Ball Z

A történet szinte ugyanott folytatódik, ahol abbamaradt. Goku és ChiChi összeházasodtak és született egy fiuk, Gohan, aki Goku nagyapjának nevét kapta. Így élnek békében egészen addig, míg egy nap meg nem jelenik egy férfi, aki azt állítja, hogy Goku testvére és mindketten egy Csillagharcos nevű fajhoz tartoznak. Mivel Goku nem hajlandó végrehajtani azt a feladatot, amiért a Földre küldték, Raditz elrabolja Gohant. Goku és Sátán kénytelen összefogni annak érdekében, hogy legyőzzék az idegent és megakadályozzák a Föld pusztulását. Azonban a győzelem öröme nem tart sokáig, ugyanis mielőtt meghal, Raditz elmondja, hogy már csak egy évük van mielőtt megérkezik a másik két Csillagharcos, akik kegyelem nélkül elpusztítják a bolygót és a lakóit. Sátán elviszi Gohan-t edzeni és a híreket hallván a többiek is követik a példájukat. Goku is, aki a mennyben készül fel egy ottani nagymester segítségével. Ezzel ismét izgalmasabbnál izgalmasabb kalandok veszik kezdetüket...

Raditz

Piccolo (Ifjú Sátán)

Son Gohan

Vegeta
Trunks
Son Goten




Dragon Ball GT

A történet Ubuu és Goku búcsúzásával folytatódik. Egy indirekt kívánságnak köszönhetően Goku megfiatalodik a fekete kristálygömbök és egy régi ellenség jóvoltából. A fekete kristálygömbök nem csak egy bolygón, hanem az egész Univerzumban szóródnak szét, így hősünk kénytelen egy hét évesnek megfelelő testben élni az életét. Ekkorra már Goku unokája, Pan is felcseperedett. Goku és Trunks végül úgy döntenek, hogy felkutatják a fekete kristálygömböket, de persze semmi sem úgy alakul, ahogy eltervezték. Pan az űrhajó indulása előtt elbújik a fedélzeten és velük tart az űrbe. Rengeteg kaland, bonyodalom és megpróbáltatás után Goku és Vegeta az eddiginél is magasabb szintre lépnek.


Son Goku

Vegeta

Trunks

Pan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése