2015. április 21., kedd

Ismertető: Yugioh!



A történet egy olyan kártyajátékot fektet a központba, amivel párbajban szörnyeket lehet megidézni, valamint csapda- és varázs lapokkal lehet kombinálni. A szörny kártyák többféle típusba és fajba sorolhatóak. Vannak ember és szörnyalakúak. Minden szörny lapnak van Támadó- és Védelmi pontja. Életpont lenullázásával dől el, ki veszíti el, illetve nyeri meg a párbajt. Akinek előbb lenullázódik az életpontja az veszít.


Yugioh: Duel Monsters

Muto Yugi egy 16 éves gimnazista fiú aki egyedül él nagyapjával. Kevés barátjához hasonlóan ő is rajongója egy népszerű kártyajátéknak, a Duel Monsters-nek, aminek Maximillion Pegasus a megalkotója.
Egy nap Pegasus elrabolja Yugi nagyapjának lelkét a bal szemének segítségével. Pegasus elmondja Yugi-nak, hogy a kirakós, amit Yugi nyolc éves korában kapott a nagyapjától, valójában egy Ezeréves Ikon, melyet az ókori egyiptomiak alkottak meg és természet feletti hatalommal bír. A férfi azt is felfedi Yugi előtt, hogy a bal szemén szintén visel egy ilyen ikont és annak a segítségével ragadta el Yugi nagyapjának lelkét. Yugi egyetlen esélye, hogy ha benevez Pegasus Duel Monsters-tornájára, és megküzd vele a döntőben.
Yugi és barátai elmennek a torna küzdőteréül szolgáló szigetre, ahol idővel Yugi rájön, hogy egy halott fáraónak a szelleme lakozik a kirakójában, aki mentális erővel ruházza fel vég célja eléréséhez.



Yugioh 5D

2021-et írunk. Neo Domino City-ben járunk, mely hatalmas méretével és impozáns épületeivel méltán nevezhető metropolisnak. Itt zajlik a párbajozás egy új módja, a Riding Duel. Alapja a speciálisan erre kifejlesztett motorokban, a D-Wheel-ekben és egy Field Spell kártyában, a Speed World-ben rejlik. E lap hatása többek közt az, hogy a párbajozó minden Standby Phase-ben kap egy Speed Counter-t, ami később jól jön, amikor Speed Spell kártyát akar kijátszani. Emellett újdonság még a Tuner szörnyek megjelenése és a Synchro Summon: egy Tuner szörnyet és más tetszőleges szörnyet feláldozva támadó vagy védő állásba helyezhetünk a mezőn egy olyan Synchro Monster-t, melynek szintje megegyezik a Tuner szörny és a többi feláldozott szörny szintjeinek összegével (például egy kettes szintű Tuner és egy hármas szintű akármilyen szörny feláldozásával egy ötös szintű Synchro szörnyet idézhetünk).
A sorozat Fudó Júszei körül koncentrálódik. E fiatalembert eleinte csak egy cél vezérli: párbajban visszavenni egykori barátjától, Jack Atlastól a Stardust Dragon nevű kártyát. Ez azonban nem olyan egyszerű, mivel Jack a jelenlegi Párbajok Királya, és Neo Domino City egyik prominens polgára - ellentétben Júszei-jel, aki a nagyváros partjaitól nem túl távol eső Satellite nevű helyen él, mely lerombolt, és melynek egyetlen célja Neo Domino City szemetének feldolgozása. Az itteni embereket lenézik szegénységük, életmódjuk miatt, azoknak pedig szinte semmi esélyük sincs eljutni a partra - egyetlen ellenpélda erre Jack, aki kezdetben szintén Satellite-ben élt. A helyzet kilátástalannak tűnik, Júszei azonban eltökélt, és végül mégis sikerül beszöknie Neo Domino City-be, ahol Jack már várja.



Megjegyzés: Az 5D-t nem láttam és nem is érdekel, úgyhogy be kell érnetek a Wikipédiás ismertetővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése