2015. március 16., hétfő

Kritika: Kuroshitsuji


A Kuroshitsuji azon kevés animék közé tartozik, amiben semmi kivetni valót nem látok.

FIGYELEM, SPOILER!!!

2015. március 14., szombat

Kritika: Diabolik Lovers


Ismét egy jó ötleten alapuló animéről van szó, de sajnos ennek is meg vannak a szereplő hibái. A főszereplő, Yui nagyon idegesítő azok számára, akik nem bírják az olyan fő hőst, aki összehúzza magát és vinnyog, ahelyett, hogy tenne valamit. 

Kritika: Rosario to Vampire




A történet maga egy nagyon jó ötleten alapul, de véleményem szerint jobbak is lehettek volna a szereplők és az események. Ez az anime inkább azoknak ajánlott, akik nem szeretik a komolyabb harc jeleneteket, szeretik a hárem animéket, valamint a percenként kivillanó bugyikat.

2015. március 12., csütörtök

Kritika: Shiki


Számomra ez az anime halál unalom volt. Ennél még a Vampire Knight-ot is jobban élveztem. Mikor először olvastam az ismertetőjét, azt hittem, hogy egy igazán jó véres, ijesztő vámpíros animét láthatok.

FIGYELEM, SPOILER!!!

2015. március 11., szerda

Kritika: Vampire Knight & Vampire Knight Guilty



Meghoztam az első kritikát, amihez a Vampire Knight-ot választottam. Nem lesz valami hosszú, mivel egy rövid animéről van szó. Mondanám, hogy ez volt az egyik első komoly anime, amit láttam, de nem az.

FIGYELEM, SPOILER!!!

2015. március 8., vasárnap

Miért mese, illetve miért anime az anime?




    Az animék körüli legnagyobb vita a rajongók és a nem rajongók közt, az a mese kontra nem mese.
Én sokáig úgy voltam vele, hogy "nem érdekel ez az ostoba vita", de azóta már több animét is láttam és megváltozott ez a hozzáállásom. Meg vallom őszintén, pár perccel ezelőtt még ugyanazon a véleményen voltam, mint a többi anime rajongó, de elolvastam ezt a posztot, mert úgy gondolom, hogy a másik fél véleménye is fontos, hogy Ő miért tartja mesének. 
Ebből jöttem rá, hogy egy bizonyos ponton az anime is mese, mint ahogy a filmek és sorozatok is.