2015. november 29., vasárnap

10 érdekesség, amit nem tudtál a Shingeki no Kyojin-ról


Nem árt egy kis változatosság. Ezúttal 10 érdekes dolgot hoztam az SNK-ról, remélem, hogy újdonság lesz a számotokra. 



1. A manga valójában hét évvel az anime premierje előtt startolt.

Nehéz elhinni, de ez a vadul sikeres sorozat egy one-shot mangaként debütált 2006-ban.
A 65 oldalas történetnek köszönhetően Isayama mindössze tizenkilenc évesen elnyerte élete első díját, a Grand Prix magazin "Kitűnő munka" díjat.

Nem egészen három-négy évvel később, Isayama szerkesztője javasolta, hogy adjon neki új címet és csináljon belőle sorozatot.



2. Jean Isayama kedvenc karaktere.

Az Attack on Titan szerzője, Hajime Isayama kijelentette, hogy kedvenc karaktere a szókimondó katona, Jean Kirstein. Isayama azt mondta, hogy szereti Jean azon képességét, hogy mindig azt mondja, amire gondol, még akkor is, ha nem volna neki szabad.



3. Pókember és Amerika kapitány egyszer harcoltak az óriások ellen.

Egy nyolc oldalas crossover képregényben, mely az Attack on Avengers címet kapta, láthatjuk, mi történne, ha az óriások megtámadnák a Marvel Cinematic univerzumát.



4. Levi egy Watchmen prototípus.

Levi személyiségének és nézőpontjainak alapja Rorshack volt, a Watchmen-ből.



5. Sasha Braus-nak meg kellett volna halnia.

A manga korai változatában, az ő karakterének meg kellett volna halnia a 9. kötet végén. Azonban Isayama szerkesztője a szövegtábla elolvasása után, meggyőzte őt, hogy írja át a fejezetet, és kímélje meg Sasha életét.



6. Hange Zoe neme nem egyértelmű.

Annak ellenére, hogy Hange-t nőként ábrázolják az animében és az élőszereplős filmben is Ishihara Satomi színésznő játssza a szerepét, a karakter nemét soha nem tisztázták a mangában. Ennek oka, hogy Hajime Isayama úgy döntött, szabadon értelmezhetőnek hagyja.



7. Levi idősebb, mint amilyennek látszik.

Állítólag Isayama egyszer elejtett egy kis extra információt a sorozat népszerű hadnagyráról: valójában már több, mint harminc éves.
A hírt az SNK hivatalos twitter oldalán is megerősítették, továbbá hozzáfűzték, hogy Isayama nem akar részletesen belemenni, mert Levi életkora kapcsolatban lehet egy jövendőbeli történetével.



8. Az óriásokat híres harcművészekről mintázták.

A főszereplő, Eren Jäger óriás alakját egy vegyes harcművészről, Okami Yushin-ról mintázták, aki olyan szervezeteknél is versenyzett, mint a UFC és a Pride FC.
A páncélos óriás tervezésénél Isayama a profi birkózóból és vegyes harcművészből, Brock Lesnar-ból merített inspirációt.



9. Kikről tervezték a többi óriást?

Isayama néhány óriást a barátairól és ismerőseiről mintázott. Ám néha felkéréseket is elfogad!



10. Az ok, amiért Marco-nak szétzúzták a fél testét.

Marco születésnapja június 16-án van és ez egy teljesen új értelmet vesz, amikor kiderül, hogy ez éppen fél úton van az év folyamán.




Nektek ki a kedvenc karakteretek? Isayama végül helyesen döntött Sasha sorsát illetően? Szerintetek Hange nő vagy férfi? Szerepelnétek óriásként az AOT-ban?

Forrás: Orzzzz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése