2015. november 27., péntek

Ismertető: Agatha Christie no Meitantei Poirot to Marple


Ki ne hallotta volna már életében legalább egyszer Agatha Christie vagy két leghíresebb főhősének, Hercule Poirot-nak vagy Jane (Miss) Marple-nek a nevét? Na ugye. Ez az anime pontosan kettejük legismertebb, illetve kevésbé ismert történeteit dolgozza fel. Nem véletlen, hogy az "Agatha Christie legjobb detektívjei: Poirot és Marple" címet viseli.


Történet

Maybelle West egy fiatal lány, akinek egy estélyen alkalma lesz megismerni a híres detektívet, Hercule Poirot-t (a kiejtés miatt van a plusz "t") és részt vesz egy lopás leleplezésében. Poirot zsenialitása lenyűgözi, és elhatározza, hogy az asszisztense lesz. Elhatározását tovább erősíti lázadó természete, ugyanis nem akar az édesapja által kiszemelt leányiskolába menni. A nagy-nagynénje, Jane Marple is támogatja, hogy a saját életét élje, így Maybelle Londonba költözik, hogy Poirot asszisztense legyen. Így kezdődik meg Maybelle detektív asszisztensi karrierje, melyben hol Poirot-nak segít egy ügyben, hol pedig St. Mary Mead-i látogatásai során találkozik különös esetekkel.



Vélemény

Szerintem erre az animére sem lehet semmi panasz. Szép grafika, jó zenék és szinkronhangok. Az egyetlen problémám az volt, hogy az első pár rész kicsit unalmas, egyhangú volt, gyakorlatilag semmi nem volt látható a szereplők személyiségéből. Majdnem olyan volt, mintha senkinek nem lenne egyénisége (talán Maybelle volt az egyetlen kivétel). De szerencsére ez lassan, de biztosan változni kezdett, ami annyit jelent, hogy tényleg foglalkoztak vele, és nem csak úgy összecsapták az egészet. Nyugodt szívvel ajánlom minden krimi kedvelőnek, és természetesen az Agatha Christie rajongóknak kötelező! =)

Az egyetlen "hibája", hogy hiába több, mint tíz éves mű, még csak az idén kezdték el feltölteni (Csill8 jóvoltából) és két hete került fel a tizennegyedik rész (az egész mű harminckilenc részes). Úgyhogy a nagy anime falóknak még nem ajánlom, hogy belekezdjenek, mert ha egyszer élvezni kezded, akkor kész szenvedés kivárni a folytatást. =/


A trailer (előzetes) tulajdonképpen az anime opening-je, ami a 15. másodpercben kezdődik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése