2016. április 30., szombat

Ismertető: Tonari no Totoro (Totoro - A varázserdő titka)



Ismertető

A Kusakaba család vidékre költözik, hogy közelebb legyen a kórházban lévő családanyához. Rögtön a megérkezésükkor a két lány, Mei és Satsuki apró, fekete, pamacs szerű lényekre lesz figyelmes. A beköltözésül utáni napokban ezek a kis lények elköltöznek, ám helyettük újabb furcsa kis élőlények bukkannak fel a ház körül. Mei, felfedezve a létezésüket, elcsavarog utánuk, a végén pedig egy sokkal nagyobb szőrpamacsba botlik. Ez a hatalmas szőrgombóc nem más, mint Totoro, az erdő védelmezője. 

Ahogy telnek-múlnak a napok, egyszer csak Satsuki-nak is alkalma nyílik megismerni húga különös barátját. Mei-hez hasonlóan ő is hamar összebarátkozik a kedves, szőrös óriással és a jövőben többször is találkoznak. Ám egy nap rossz hírt kapnak a kórházból, ahol édesanyjuk fekszik. Az asszony megbetegedett, ezért nem mehet haza a hétvégére. A lányok ettől nagyon megijednek és Mei, mivel fiatal korából adódóan még nem érti teljesen a történteket, felülkerekedik, hogy meglátogassa az anyukáját. Útközben persze eltéved, otthon pedig mindenki aggódik érte és égen-földön keresik. Végső elkeseredettségében Satsuki Totoro-hoz fordul, aki pedig egy macskabuszt hív, hogy segítsen a lánynak megtalálni a húgát...




Vélemény

Egy nagyon aranyos animét fog látni az, aki belefog ebbe a műbe. Annak ellenére, hogy lényegében nem szól semmiről és nem igazán van konkrét célja, az elsőtől az utolsó percig leköti a nézőt. Bár, hogy őszinte legyek, én egy kicsit hiányolom, hogy nem kaptunk nagyobb betekintést Totoro és a két lány kapcsolatába. Emiatt pedig a végét egy kicsit üresnek érzem. Noha van belőle magyar szinkron, én a komolyabb animéseknek nem ajánlom, hogy azzal nézzék meg, mert nagyon lerontja az élményt. Ez különösen Mei magyar hangja, Molnár Ilona miatt van, mivel őt rengeteg más animében, sorozatban és filmben hallhattuk már, arról nem is beszélve, hogy egy 4 éves kislány hangjának nagyon nem passzol. Szóval aki még nem látta és teheti, kerülje a magyar verziót. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése