2016. július 12., kedd

Heterokrómiás anime karakterek


A heterokrómia napjának alkalmából összegyűjtöttem pár anime karaktert akik rendelkeznek ezzel a fizikai tulajdonsággal. 
A heterokrómia egy szemet érintő elváltozás mely öröklés, betegség vagy sérülés eredményeként jelenik meg az embernél és az állatoknál egyaránt.


Hatake Kakashi - Naruto


Kakashi Konoha egyik legjobb shinobija és a Hatake klán tagja. A bal szeme egy Sharingan, amit az egyik csapattársától kapott ajándékba miután a sajátját elvesztette a Harmadik Nagy Shinobi Háborúban. Amikor nem használja, a bal szemét a fejpántjával takarja el.


Ciel Phantomhive - Kuroshitsuji


Ciel a Phantomhive Ház feje. A szüleit tíz éves korában elvesztette mikor egy éjjel a család kastélya kigyulladt. Ő maga túlélte a katasztrófát, de egy kultista szervezet tagjai foglyul ejtették, kínozták és bántalmazták ami oda vezetett hogy Ciel szerződést kötött egy démonnal. A szerződés jele Ciel jobb szemén van, amitől az fényes lila színűvé vált. Érthető okokból egy szemfedővel szokta eltakarni.


Misaki Mei - Another


Mei egyik szeme vörösesbarna, a másik pedig fényes, zöld. Ez annak köszönhető hogy négy éves korában egy betegség miatt elvesztette a bal szemét a helyére pedig egy zöld színű üvegszemet kapott a nevelőanyjától. A nevelőanyja úgy gondolta hogy unalmas lenne ha mindkét szeme egyforma színű lenne, ezért csinált egy teljesen más színű szemet a lányának. Ez a szem azonban egy meglehetősen különleges képességet ad Mei-nek, ami miatt a lány szinte le sem veszi a szemfedőjét. 


Ren Hakuryuu - Magi: The Labyrinth of Magic


Hakuryuu a Ren család tagja és a Kou Birodalom hercege. Az arcán lévő sebhelyet hat éves korában szerezte mikor ő és a bátyjai csapdába estek egy lángoló épületben. Mivel a lángok a szemkörnyékét érték, ezért Hakuryuu bal szeme egy árnyalattal világosabb mint a jobb.


Balalaika - Black Lagoon


Balalaika egy volt orosz katona, akit a sérülései miatt leépítettek. Azóta az orosz maffia Roanaprai ágának, a Hotel Moszkvának a feje. Balalaika szintén egy égési sérülés miatt lett heterokrómiás, bár nála ez nem látszik olyan egyértelműen mivel eleve világos színű a szeme. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése