2015. szeptember 27., vasárnap

Vélemény: Another


SPOILER!

Ismertető: Another


1972-ben egy Misaki nevű tanuló járt az Észak Yomiyama Általános Iskola kilencedik évfolyamába. Misaki igen csak nagy népszerűségnek örvendett az iskolában, a diákok és a tanárok egyaránt nagyon szerették. Gyakorlatilag mintatanulónak számított, aki még a sportokban is kiválóan teljesített. De nem sokkal azután, hogy megkezdte a kilencediket, meghalt. A tragédia híre mindenkit sokkolt. Ám egyszer csak valaki Misaki székére mutatott és azt mondta: "Nézzétek! Misaki itt van, nem halt meg!". Attól a naptól kezdve mindenki úgy viselkedett, mintha Misaki még mindig élne. Az igazgató még azt is elrendezte, hogy Misaki-nak saját széke legyen a ballagási ceremónián. Azonban ezzel a szerencsétlenséggel fogalmuk sem volt, hogy mit szabadítottak a városra...  --->

2015. szeptember 18., péntek

Death Note Original Soundtrack I - Part 1


Mivel a két OP-vel és ED-vel együtt a Death Note-nak összesen hatvan betétdala van, és mivel én egy videóba általában tíz videót teszek, ezért hat bejegyzésben fogom őket kirakni. 

Death Note Original Soundtrack I - Part 2

Death Note Original Soundtrack I - Part 3

Youtube videó letöltés és konvertálás


Most biztos felvetül a kérdés, hogy mit keres egy ilyen bejegyzés egy animékről szóló blogon. A válasz igen egyszerű: Az anime OST-ok miatt. A blog elődjében, az <3 ×ßAnime Foreverß× <3 c. magazinban már volt olyan cikk, amiben anime OST-okat gyűjtöttem össze és le lehetett őket tölteni. Most ugyanez lesz, de a videó letöltés most másképp megy, illetve kétféle verziót adok meg.

2015. szeptember 17., csütörtök

Kuroshitsuji - Book of Circus


Összefoglaló: Ciel levelet kap a királynőtől, melyben az áll, hogy egy bizonyos cirkuszból sorra eltűnnek a gyerekek az előadások után. A levél mellett kap két cirkuszi jegyet is. A dolog igen egyértelmű: Ciel feladata megtalálni az eltűnt gyerekeket. Ennek érdekében ő és Sebastian beépülnek a cirkusz személyzetébe, hogy így próbáljanak fényt deríteni a gyerekek hollétére és arra, hogy miért rabolják el őket.

Megjegyzés: A Book of Circus története valahol az első évad közepe körül kezdődik. 

Kuroshitsuji OVA VII - Spider's Intention


Összefoglaló: Ebben az OVÁ-ban szemügyre vehetjük, milyen volt a Trancy birtok, mielőtt Ciel és Sebastian beléptek a történetbe. A történet Alois, a hármas ikrek, Cloude és Hanna nézeteit mutatja be a nézőnek.

Kuroshitsuji OVA VI - The Tales of Will the Grim Reaper


Összefoglaló: William és Grell jelenleg épp egy csoport végzős Shinigami diákot felügyelnek, minek hatására Grell-nek eszébe jutnak azok az idők, amikor ő és Will készültek az utolsó vizsgára...

Megjegyzés: Nem vagyok benne biztos, hogy tényleg az utolsó vizsgájukra készültek-e, sajnos elég régen láttam már az OVÁ-t, de azt garantálhatom, hogy senkinek nem marad száraz a szeme.

Kuroshitsuji OVA II - Ciel in Wonderland


OVA összefoglaló: Nos, ezúttal legyen elég annyi, hogy az OVA Lewis Caroll Alice Csodaországban c. regénye alapján készült. Tulandonképpen annak a Kuroshitsuji verziója, melynek fényében humorban cseppet sincs hiány.

Kuroshitsuji II 11-12.rész + Kuroshitsuji OVA IV - The Making of Kuroshitsuji


OVA összefoglaló: Igazi hollywoodi stílusú történetbe csöppenünk! Láthatjuk hogyan készült a Kuroshitsuji, a főszerepben Sebastiannal. Színfalak mögötti, speciális jelenetek és interjúk Ciellel, Clauddal és Aloisszal!

Megjegyzés: Bocsánatot kérek, össze voltak keveredve a részek, ezért az OVÁ-k nem sorba kerültek ki a blogra.

Kuroshitsuji II. 1-10.rész


Az idő és helyszín változatlan maradt. Még mindig a tizenkilencedik századi Londonban járunk és még mindig a felső tízezer mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Ám ezúttal nem a Phantomhive birtok ad otthont kedvenc komornyikunknak és mesterének. Ezúttal a Trancy kastély nyitja meg előttünk kapuit. A ház ura, Alois első ránézésre egy elbűvölő kisfiúnak tűnik, ám valójában rendkívül kegyetlen és szadista. Claude, a komornyik, tökéletesen ellensúlyozza mestere neveletlenségét, és elviselhetetlen modorát. Kifogástalanul végzi munkáját, és a komornyiki teendői mellett számos más területen megállja a helyét. Ami nem is csoda, hisz akárcsak Sebastian, ő is egy démon. Ezzel az előző évadban megszokott felállás ismét teljes, de ha csak ennyi lenne, semmi újdonságot nem látnánk. Ezért Sebastian és Ciel is visszatérnek. Ezzel teljes a csapat, kezdetét veheti a csatározás a két ház között.

Kuroshitsuji OVA III - Welcome to the Phantomhives


Összefoglaló: Elizabeth, Paula és egy ismeretlen vendég közeledik a Phantomhive kastélyhoz. Mikor megérkeznek, Elizabeth elmagyarázza Ciel-nek, hogy egy bálban találkozott a hölggyel és úgy döntött, hogy elhozza a Phantomhive birtokra, hogy bemutassa neki őt. Ciel üdvözli a nőt és megkéri Sebastian-t, hogy vezesse körbe a kastélyban. 

Érdekesség: A birtokra érkező hölgy, akivel Elizabeth megismerkedett, tulajdonképpen maga a néző. Épp ezért senki ne számítson rá, hogy látjuk a titokzatos vendég arcát vagy hogy halljuk a hangját. Fiúknak nem igazán ajánlom ezt az OVÁ-t, mert bizonyos jelenetek kissé kínosak lehetnek számukra. 

Kuroshitsuji 21-24.rész + Kuroshitsuji OVA: His Butler Performer


OVA összefoglaló: Elérkezett a harmadik évfordulója annak, hogy Ciel lett a Funtom társaság igazgatója. Ez alkalomból a cég előadást szervez, ahol szegény gyerekek számára mutatják be a Hamlet című darabot. Azonban a színész csoport, akik előadnák a darabot balesetet szenvednek és csak egy hét múlva érkeznének meg, a darab előadására pedig három nap múlva kerülne sor.

Dragon Ball Z Movie 4 - Slag nagyúr

Dragon Ball Z Movie 3 - A hatalom fája

Dragon Ball Z Movie 2 - A legerősebb a világon

Dragon Ball Z Movie 1 - Halálzóna

2015. szeptember 14., hétfő

Dragon Ball Movie 4 - Az erő ösvénye

Dragon Ball Movie 3 - A titokzatos kaland

Dragon Ball Movie 2 - Az alvó királylány kastélya

Dragon Ball Movie 1 - Shenron Legendája


Előre szólok, hogy a felirat nagyon rossz, de sajnos máshol nem találtam meg feltöltve, úgyhogy ez van, ezt kell szeretni.