2015. szeptember 18., péntek

Youtube videó letöltés és konvertálás


Most biztos felvetül a kérdés, hogy mit keres egy ilyen bejegyzés egy animékről szóló blogon. A válasz igen egyszerű: Az anime OST-ok miatt. A blog elődjében, az <3 ×ßAnime Foreverß× <3 c. magazinban már volt olyan cikk, amiben anime OST-okat gyűjtöttem össze és le lehetett őket tölteni. Most ugyanez lesz, de a videó letöltés most másképp megy, illetve kétféle verziót adok meg.


1. verzió: Online MP3 formátumba konvertálás és letöltés

Ezt a vidtomp3.info-n tehetitek meg. Csak annyi a dolgotok, hogy az alábbi képen a pirossal jelölt részbe beillesztitek a videó URL-jét, majd rákattintotok a Convert gombra. 


Ha ez meg van, akkor a Download, azaz letöltés gombra. Kész is! A böngésző automatikusan letöltötte a letöltött fájloknak kijelölt mappába (Letöltések, Downloads, Dokumentumok, stb.).



2.verzió: Videó letöltés és MP3 formátumba konvertálás

Ez a hosszabbik menet. Tulajdonképpen némileg ugyanaz történik, mint az első esetben, csak itt a már letöltött videót konvertáljuk át. Ehhez majd szükség lesz a Free Studio nevű programra. Erről a programról érdemes tudni, hogy egy ingyenesen is használható program. Csak a prémium elérhetőségekért kell fizetni. Szerencsére ami nekünk kell, az az ingyenes részben is benne van.

Kezdjük a videó letöltéssel, amit kétféleképp tehetünk meg:
a) A videót savefrom.net-ről töltjük le.
b) Az Ummy Video Downloader -t használjuk.


Savefrom.net

Csak úgy, mint a vidtoMP3-nál, itt is csak a videó URL-jét kell beillesztenünk egy dobozba, aztán egy kis kék nyilat megnyomnunk.


Ezután így kell kinéznie:


Ismét a Downloadra kell kattintani és a böngésző automatikusan letölti a fájlt a letöltéseknek kijelölt mappába. A sárgával jelölt résznél ki lehet választani a videó letöltési formátumát/méretét, már ha van rá lehetőség.

UmmyVideo:

Letöltés:

Pirossal bekereteztem a letöltés gombot. A fölötte lévő szöveg csupán azt magyarázza, hogy mire lehet használni az Ummy Video-t. Az alatta lévő szöveg pedig azt mondja, hogy a Norton Security biztosítja, hogy biztonságos program.



Használat

Ismét csak a videó URL címére van szükségünk. A képen megint bejelöltem, hogy hová kell beilleszteni az URL címet, bár általában ezt a program automatikusan megcsinálja. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy lemásoljuk azt. Persze nem mindig van így. Előfordul, hogy nem csinálja meg vagy hogy nem jeleníti meg a videó Index képét és nem lehet letölteni. Ilyenkor az URL beillesztésére szolgáló doboz végében lévő X-re kell nyomni és azonnal bejön a letöltés (előfordulhat, hogy ezzel többször kell próbálkozni). Sárgával azt jelöltem, hogy hol állítható be a videó formátuma, de ezt csak a hozzáértőknek ajánlom.



Most pedig a videóból MP3 fájl:

Ehhez először szükség van a Free Studio letöltéséhez és telepítéséhez. A letöltés a Softonic.com-ról történik, de ha a letöltés gombra viszitek az egeret, akkor úgyis kimutatja a linket; illetve feljebb, mikor először említettem őket, akkor minden programnak/weboldalnak a nevét linkesítettem.

A letöltés menete:



Kész is! Ha mégsem tölti le, akkor a következő képen jelöltem, hogy mit csinálj.



Telepítés:

Megnyitjuk a mappát, ahová elmentettük a programot, kétszer rákattintunk a telepítőre, majd a futtatás gombra. Ezután kiválasztjuk a szükséges nyelvet, ami ugyebár magyar. Ezután ez a kép jelenik meg:


Én ezzel nem csináltam semmit, csak tovább mentem. Most jön az, hogy hová mentsük a programot. Ezt Javasolt a C meghajtón megtenni. A legjobb mindig az, ha a programok a C, az egyéb fájlok (képek, videók, filmek stb.) pedig az D, E vagy az F (vagy amelyik van) meghajtóra kerülnek.


Kész! 



Kezdődhet a konvertálás:

Sajnos a program új verziója nem engedi a kép készítést és a videón sem látszik, hogy megnyitom a programot. Úgyhogy kénytelen vagyok leírni: Miután megnyitottuk a programot, felül a kis fülecskék közt keressük meg a konvertálást. Ha ez megvan, akkor válasszuk ki az első oszlop harmadik és egyben utolsó ikonját, ami mellett a Free Video to MP3 Converter feliratot látjuk. Az alábbi felugró ablakot nyugodtan bezárhatjuk a Close gombbal.


A többit az alábbi videóban mutatom be:



Ha valami nem érthető, vagy nem működik, akkor írjatok nyugodtan, szívesen segítek! =)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése