2015. december 25., péntek

Boldog Karácsonyt!


Karácsony alkalmából készültem nektek egy kis ajándékkal, amit ebben a bejegyzésben találtok. 

2015. december 2., szerda

Ao no Exorcist kép


Alapjába véve nem igazán terveztem ilyet, de az alábbi kép komoly Spoilert tartalmaz, ezért teszem be ide és nem a facebook oldalra. Engem nem szoktak zavarni a Spoilerek, de van akit igen és nem szeretném, hogy bárki is megkövezzen érte...

2015. november 30., hétfő

17 dolog, amit csak akkor értesz, ha anime/manga rajongó vagy


Sokan vannak, akik nem értik, miért szeretjük az animéket és nem számít mennyire tudjuk megmagyarázni magunknak, mások számára olyan, mintha a szavaknak nem lenne értelme. Ha te is anime/manga fan vagy, akkor tökéletesen megérted az alábbi dilemmákat.

2015. november 27., péntek

Ismertető: Ao no Exorcist


Távozz Sátán! Vagy mégsem? 

Aki szereti a démonokról szóló műveket vagy a Shounen műfaj rajongója, az jó esetben szeretni fogja az Ao no, vagy közismertebb nevén a Blue Exorcist-et. Hogy miért jó esetben, azt majd egy másik bejegyzésben kifejtem.

Ismertető: Watamote


A Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui!, vagy egyszerűen csak "Watamote" egy teljesen hétköznapi, mégis mérhetetlenül beteg anime.... Na jó, ez túlzás volt.

Ismertető: Agatha Christie no Meitantei Poirot to Marple


Ki ne hallotta volna már életében legalább egyszer Agatha Christie vagy két leghíresebb főhősének, Hercule Poirot-nak vagy Jane (Miss) Marple-nek a nevét? Na ugye. Ez az anime pontosan kettejük legismertebb, illetve kevésbé ismert történeteit dolgozza fel. Nem véletlen, hogy az "Agatha Christie legjobb detektívjei: Poirot és Marple" címet viseli.

Ismertető: Card Captor Sakura


Ezúttal egy hihetetlenül aranyos animével van dolgunk. Komoly részek nem igen vannak benne, de ettől függetlenül remek kikapcsolódást nyújt. 

2015. október 29., csütörtök

Halloween-i horror és thriller ajánló 2015


Nincs is jobb annál, mint Halloween éjszakáján leülni a tévé vagy a számítógép elé és rémisztőbbnél rémisztőbb filmeket, sorozatokat vagy a mi esetünkben animéket nézni. Mint mindig, most is azokat az animéket sorolom fel, amiket eddig láttam. Lesznek olyanok is, amiknek az ismertetője már szerepel a blogon és olyan is, ami még szóba se került. 

Kellemes rettegést kívánok mindenkinek! ^.^

2015. október 17., szombat

Death Note Original Soundtrack II - Part 2

Death Note Original Soundtrack II - Part 1

Egy Akatsukis élete 17-31.rész + A film

Egy Akatsukis élete 1-16.rész


Ismertető: Az Egy Akatsukis élete egy 32 részes Naruto paródia sorozat, mely a hírhedt Akatsuki bűnszervezet mindennapjait mutatja be, illetve parodizálja azt. 

2015. október 13., kedd

Kuroshitsuji - Book of Murder



Összefoglaló: 1889 tavaszán Viktoria királynő a személyes komornyikjait küldi el egy levéllel, melyben felszólítja Phantomhive grófot, hogy rendezzen egy bankettet, ahol Georg von Siemens, a királynő távoli, német rokona a díszvendég. Hogy visszaszerezze az uralkodó bizalmát, Ciel beleegyezik a dologba és Sebastiannal a megfelelő, Phantomhive féle vendéglátásban részesítik vendégeiket. Azonban a parti hamar átcsap krimibe, amikor is a házban tartózkodók sorra meghalnak...

2015. szeptember 27., vasárnap

Vélemény: Another


SPOILER!

Ismertető: Another


1972-ben egy Misaki nevű tanuló járt az Észak Yomiyama Általános Iskola kilencedik évfolyamába. Misaki igen csak nagy népszerűségnek örvendett az iskolában, a diákok és a tanárok egyaránt nagyon szerették. Gyakorlatilag mintatanulónak számított, aki még a sportokban is kiválóan teljesített. De nem sokkal azután, hogy megkezdte a kilencediket, meghalt. A tragédia híre mindenkit sokkolt. Ám egyszer csak valaki Misaki székére mutatott és azt mondta: "Nézzétek! Misaki itt van, nem halt meg!". Attól a naptól kezdve mindenki úgy viselkedett, mintha Misaki még mindig élne. Az igazgató még azt is elrendezte, hogy Misaki-nak saját széke legyen a ballagási ceremónián. Azonban ezzel a szerencsétlenséggel fogalmuk sem volt, hogy mit szabadítottak a városra...  --->

2015. szeptember 18., péntek

Death Note Original Soundtrack I - Part 1


Mivel a két OP-vel és ED-vel együtt a Death Note-nak összesen hatvan betétdala van, és mivel én egy videóba általában tíz videót teszek, ezért hat bejegyzésben fogom őket kirakni. 

Death Note Original Soundtrack I - Part 2

Death Note Original Soundtrack I - Part 3

Youtube videó letöltés és konvertálás


Most biztos felvetül a kérdés, hogy mit keres egy ilyen bejegyzés egy animékről szóló blogon. A válasz igen egyszerű: Az anime OST-ok miatt. A blog elődjében, az <3 ×ßAnime Foreverß× <3 c. magazinban már volt olyan cikk, amiben anime OST-okat gyűjtöttem össze és le lehetett őket tölteni. Most ugyanez lesz, de a videó letöltés most másképp megy, illetve kétféle verziót adok meg.

2015. szeptember 17., csütörtök

Kuroshitsuji - Book of Circus


Összefoglaló: Ciel levelet kap a királynőtől, melyben az áll, hogy egy bizonyos cirkuszból sorra eltűnnek a gyerekek az előadások után. A levél mellett kap két cirkuszi jegyet is. A dolog igen egyértelmű: Ciel feladata megtalálni az eltűnt gyerekeket. Ennek érdekében ő és Sebastian beépülnek a cirkusz személyzetébe, hogy így próbáljanak fényt deríteni a gyerekek hollétére és arra, hogy miért rabolják el őket.

Megjegyzés: A Book of Circus története valahol az első évad közepe körül kezdődik. 

Kuroshitsuji OVA VII - Spider's Intention


Összefoglaló: Ebben az OVÁ-ban szemügyre vehetjük, milyen volt a Trancy birtok, mielőtt Ciel és Sebastian beléptek a történetbe. A történet Alois, a hármas ikrek, Cloude és Hanna nézeteit mutatja be a nézőnek.

Kuroshitsuji OVA VI - The Tales of Will the Grim Reaper


Összefoglaló: William és Grell jelenleg épp egy csoport végzős Shinigami diákot felügyelnek, minek hatására Grell-nek eszébe jutnak azok az idők, amikor ő és Will készültek az utolsó vizsgára...

Megjegyzés: Nem vagyok benne biztos, hogy tényleg az utolsó vizsgájukra készültek-e, sajnos elég régen láttam már az OVÁ-t, de azt garantálhatom, hogy senkinek nem marad száraz a szeme.

Kuroshitsuji OVA II - Ciel in Wonderland


OVA összefoglaló: Nos, ezúttal legyen elég annyi, hogy az OVA Lewis Caroll Alice Csodaországban c. regénye alapján készült. Tulandonképpen annak a Kuroshitsuji verziója, melynek fényében humorban cseppet sincs hiány.

Kuroshitsuji II 11-12.rész + Kuroshitsuji OVA IV - The Making of Kuroshitsuji


OVA összefoglaló: Igazi hollywoodi stílusú történetbe csöppenünk! Láthatjuk hogyan készült a Kuroshitsuji, a főszerepben Sebastiannal. Színfalak mögötti, speciális jelenetek és interjúk Ciellel, Clauddal és Aloisszal!

Megjegyzés: Bocsánatot kérek, össze voltak keveredve a részek, ezért az OVÁ-k nem sorba kerültek ki a blogra.

Kuroshitsuji II. 1-10.rész


Az idő és helyszín változatlan maradt. Még mindig a tizenkilencedik századi Londonban járunk és még mindig a felső tízezer mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Ám ezúttal nem a Phantomhive birtok ad otthont kedvenc komornyikunknak és mesterének. Ezúttal a Trancy kastély nyitja meg előttünk kapuit. A ház ura, Alois első ránézésre egy elbűvölő kisfiúnak tűnik, ám valójában rendkívül kegyetlen és szadista. Claude, a komornyik, tökéletesen ellensúlyozza mestere neveletlenségét, és elviselhetetlen modorát. Kifogástalanul végzi munkáját, és a komornyiki teendői mellett számos más területen megállja a helyét. Ami nem is csoda, hisz akárcsak Sebastian, ő is egy démon. Ezzel az előző évadban megszokott felállás ismét teljes, de ha csak ennyi lenne, semmi újdonságot nem látnánk. Ezért Sebastian és Ciel is visszatérnek. Ezzel teljes a csapat, kezdetét veheti a csatározás a két ház között.

Kuroshitsuji OVA III - Welcome to the Phantomhives


Összefoglaló: Elizabeth, Paula és egy ismeretlen vendég közeledik a Phantomhive kastélyhoz. Mikor megérkeznek, Elizabeth elmagyarázza Ciel-nek, hogy egy bálban találkozott a hölggyel és úgy döntött, hogy elhozza a Phantomhive birtokra, hogy bemutassa neki őt. Ciel üdvözli a nőt és megkéri Sebastian-t, hogy vezesse körbe a kastélyban. 

Érdekesség: A birtokra érkező hölgy, akivel Elizabeth megismerkedett, tulajdonképpen maga a néző. Épp ezért senki ne számítson rá, hogy látjuk a titokzatos vendég arcát vagy hogy halljuk a hangját. Fiúknak nem igazán ajánlom ezt az OVÁ-t, mert bizonyos jelenetek kissé kínosak lehetnek számukra. 

Kuroshitsuji 21-24.rész + Kuroshitsuji OVA: His Butler Performer


OVA összefoglaló: Elérkezett a harmadik évfordulója annak, hogy Ciel lett a Funtom társaság igazgatója. Ez alkalomból a cég előadást szervez, ahol szegény gyerekek számára mutatják be a Hamlet című darabot. Azonban a színész csoport, akik előadnák a darabot balesetet szenvednek és csak egy hét múlva érkeznének meg, a darab előadására pedig három nap múlva kerülne sor.

Dragon Ball Z Movie 4 - Slag nagyúr

Dragon Ball Z Movie 3 - A hatalom fája

Dragon Ball Z Movie 2 - A legerősebb a világon

Dragon Ball Z Movie 1 - Halálzóna

2015. szeptember 14., hétfő

Dragon Ball Movie 4 - Az erő ösvénye

Dragon Ball Movie 3 - A titokzatos kaland

Dragon Ball Movie 2 - Az alvó királylány kastélya

Dragon Ball Movie 1 - Shenron Legendája


Előre szólok, hogy a felirat nagyon rossz, de sajnos máshol nem találtam meg feltöltve, úgyhogy ez van, ezt kell szeretni.

2015. augusztus 29., szombat

Ismertető: Black Rock Shooter OVA


Az OVA történetileg teljesen eltér az animétől, ugyanis ezt egy csapat tehetséges fiatal alkotta meg és ez alapján készült el a nyolc részes sorozat. 

Ismertető: Black Rock Shooter sorozat


Kuroi Mato most kezdi el gimnáziumi éveit - ami valljuk be, mindenki életében egy izgalommal teli pillanat, hiszen új emberekkel és új élményekkel gazdagodhatunk. Mato sincs ezzel másképp. Azonban ő mondhatni viszonylag könnyű helyzetben van, hiszen egy régi barátja, akivel már óvodás kora óta együtt van, szintén ebbe a suliba iratkozik. A lányt Koutari Yuu-nak hívják. S amellett, hogy egy suliba iratkoznak Matóval, még a klub - ahová járnak - is ugyanaz, ugyanis mindketten a kosárlabda klubba jelentkeznek.

Ismertető: Mirai Nikki


Történetünk egy középiskolás fiúról, Amano Yukiteru-ról szól, akinek komoly gondjai vannak az emberi kapcsolatokkal. Nehezére esik barátokat találnia, ezért kívülállóként tekint magára. Élete minden pedig egyes pillanatát feljegyzi mobiltelefonos naplójába. Egyetlen barátai Deus Ex Machina és szolgája Muru Muru, bár ők egyedül Yuki képzeletében léteznek. Vagy mégsem?

Ismertető: Deadman Wonderland



Történetünk egy teljesen átlagos iskolai nappal indul. Hamar megismerkedhetünk a főszereplővel, Igarashi Ganta-val, aki épp az osztálykirándulásuk helyszínéről néz egy ismertető jellegű videót. Ugyanis ezúttal az osztály úticélul a Deadman Wonderlandot tűzte ki magának. De mi is pontosan ez a hely?

Ismertető: Tokyo Ghoul


Rögtön rendkívül brutális kép tárul a néző szeme elé. A 20-as körzetben ghoul támadás érte az egyik épületet. Feszültséget keltő homályos, sötét kép. Rengeteg hulla, még több vér. Egy nő szabályosan fürdik a borzalomban és rendkívül élvezi.

Ismertető: Magi - The Kingdom of Magic


Aladdin és barátai története folytatódik, méghozzá kezdésnek rögtön egy csata kellős közepén találjuk magunkat. Fel is vetül a kérdés, hogy mégis mi a fene történt? Nem ott kéne folytatni, ahol abba maradt?

2015. augusztus 28., péntek

Ismertető: Magi - The Labyrinth of Magic


Aladdin Qishan városába érve találkozik Alibaba-val aki egy gazdag kereskedőnél dolgozik és álma, hogy meghódítsa a közelben lévő vártornyot, Amon-t. Több ilyen vártorony is van szerte a világon, melyekhez sok legenda fűzödik, miszerint aki egyszer beteszi a lábát egy vártoronyba, arra szinte a biztos halál vár.

Ismertető: Naruto Shippuuden


Eltelt három év, az edzés végére érve, Naruto és Jiraiya visszatérnek Konohába. Az eltelt idő alatt nem csak Naruto, de a barátai is megerősödtek, mi több immáron mindannyian megkapták a Chuunin rangot, mi több, megtudjuk, hogy időközben Gaara lett az új Kazekage.

Ismertető: Corpse Party: Tortured Souls - Bougyaku Sareta Tamashii no Jukyou


A Corpse Party egy 1996-os, izometrikus nézetű horror-kalandjáték, amit a Team GrisGris fejlesztett, és a Kenix Soft adott ki. A Tortured Souls az eredeti Corpse Party történéseket taglalja.

Ismertető: Jigoku Shoujo - Mitsuganae


Ai három segítője, Wanyuudou, Ichimoku Ren és Hone Onna csendes magányukban tengetik mindennapjaikat, mígnem Kikuri egyszercsak feltűnik, hogy újra összehozza a régi csapatot.

Ismertető: Jigoku Shoujo - Futakomori


Az emberek sosem változnak. A gyűlölet mindig felüti valahol a fejét és mindig lesz valaki aki Pokolra való.